Проектът за автономни автомобили на Alphabet, компанията майка на гиганта Google, публикува десетки обяви за работа на уебсайта си със специален фокус върху производствения опит, съобщи Reuters.

Изброени са 36 свободни позиции, свързани с проекта за коли на секретната лаборатория Google X, включително инженери, работещи за контрол на движението, дисплеи, роботика и сензори, както и мениджъри, отговарящи за операции, материали и маркетинг.

В миналото Google отричаше да има какъвто и да било интерес към изработването на превозни средства. Много експерти от индустрията смятат, че технологичният гигант ще си партнира с доказан автопроизводител, снабдявайки го със софтуера, който ще ръководи напълно автономната кола.

Google ще конкурира Uber със своите автономни автомобили

Google ще конкурира Uber със своите автономни автомобили

Компанията може да пусне своя услуга за превози

През януари президентът на проекта Джон Крафчик заяви, че иска да създаде партньорства с установени производители на автомобили и доставчици през 2016 г., за да ускори работата по начинанието.

В момента Google тества прототипните си автомобили в основната си база в Маунтън Вю, Калифорния и в Остин, Тексас. Миналата седмица компанията обяви, че ще разшири обхвата на изпитанията до Къркланд, Вашингтон през февруари.

Google работи и по друга технология на бъдещето. Гигантът разработва очила за виртуална реалност, които работят без смартфон или компютър, предаде The Wall Street Journal.

Google пуска свои очила за виртуална реалност тази година

Google пуска свои очила за виртуална реалност тази година

Продуктът трябва да излезе на пазара по-късно тази година

Джаджата ще се състои от екран, мощни процесори и камери, насочени навън.

Понастоящем Google продава устройство за виртуална реалност, направено от картон, в което потребителите пъхат мобилните си телефони. От пускането на пазара през 2014 г. американската компания е доставила 5 милиона устройства Google Cardboard.