Google ще вложи 25 милиона евро за да помогне на хората в Европа да се научат да използват изкуствен интелект, съобщи Reuters.

Компанията заяви, че е отворила приложения за социални предприятия и организации с нестопанска цел, които биха могли да помогнат да се достигне до онези, които най-вероятно ще искат да включат в обучението.

Google ще организаира серия от "академии за растеж", за да подпомогне компаниите, използващи изкуствен интелект. Освен това ще разшири своите безплатни онлайн курсове за обучение за ИИ на 18 езика.

Google подписа най-голямото си споразумение за офшорна вятърна енергия в Европа

Google подписа най-голямото си споразумение за офшорна вятърна енергия в Европа

По пътя за постигане на въглеродна неутралност

"Новата програма ще помогне на хората в цяла Европа да развият знанията, уменията и увереност в AI", коментира Адриан Браун, изпълнителен директор на Центъра за обществено въздействие, който управлява схемата с нестопанска цел заедно с Google.

Миналия месец Google обяви, че ще инвестира 1 милиард долара в изграждането на център за данни извън Лондон, като идеята е да отговори на нарастващото търсене на интернет услуги в региона.

Центърът за данни ще е бъде на площ от 13 хектара, закупена от Google земя през 2020 г., ще бъде разположен в град Уолтъм крос, на около 24 северно от Лондон.