Пазарният лидер в областта на проектирането на чипове ARM ще продължи да работи с китайската Huawei Technologies, след като юридическият отдел на британския гигант отсече, че технологията ѝ е с произход Великобритания и няма да наруши санкции, наложени от Съединените американски щати, пише Reuters.

Huawei, вторият най-голям производител на смартфони в света, използва чертежите на ARM, за да създава собствените си процесори Kirin.

През май ARM, притежавана от японската SoftBank Group Corp., спря бизнес отношенията си с Huawei, след като Вашингтон наложи тежка забрана за износа.

Макар че Huawei получи отсрочка до ноември, тя все пак ще загуби достъп до значителна част от технологиите през следващия месец. Продължаването на доставките от страна на ARM към притежаваното от китайската компания подразделение HiSilicon ще намали натиска над нея.

Миналата седмица Huawei отчете приходи за първите девет месеца на годината от 610,8 милиарда юана, или 24,4 процента ръст. Компанията съобщи и че през тази година вече е доставила 200 000 смартфона.

Huawei Mate X излиза на 15 ноември. Но засега само в Китай

Huawei Mate X излиза на 15 ноември. Но засега само в Китай

Сгъваемият смартфон ще струва близо $2 400