Поредно тримесечие с изключително силни финансови резултати обяви Nvidia. Производителят на чипове, който е на крилете на AI бума, обяви 262% ръст на приходите и 462% по-висока печалба на годишна база, съобщават световните агенции.

Очакванията на компанията са за "само" 107% по-високи приходи през настоящото тримесечие в сравнение със същия период на предходната година.

Nvidia е най-бързо поскъпващият американски бранд

Nvidia е най-бързо поскъпващият американски бранд

Apple излезе на първо място с оценка от 516,6 милиарда долара

Както отбелязва анализаторът от Investing.com Томас Монтейро, резултатите показват без колебание, че Nvidia е лидер на AI революцията и на този етап няма конкуренция.

Снимка 654710

Източник: iStock

Нейните специализирани графични карти се използват от OpenAI и почти всички други сериозни играчи в сферата и така компанията се превръща във важен играч за целия пазар - не само за хардуера, а и за софтуера, който става възможен чрез него.

Поглед в бъдещето: Nvidia показа новия си супер процесор за AI

Поглед в бъдещето: Nvidia показа новия си супер процесор за AI

Компанията създава дигитален модел на цялата планета

Освен всичко друго, Nvidia обяви и 10:1 сплит на акциите, като така те ще станат по-достъпни за дребните инвеститори. Това е важно, защото след 2500-процентовия скок в цените им, в момента един брой струва близо 950 долара - а преди 5 години беше близо 20 пъти по-малко.