Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK планира да отвори 5 нови магазина на българския пазар до края на август.

Междувременно дистрибуционната база на компанията в зона "Божурище", в която инвестициите са в размер на 100 милиона евро, трябва да достигне пълния си капацитет на работа през есента на тази година. Там предстои да бъдат отворени още 100 работни места.

"В България плановете ни са да открием поне още 5 обекта на JYSK България до края на август, да увеличим положителния ръст от финансовата 2017/2018 година, както и да запазим досегашния темп на експанзия", коментира мениджърът на веригата за Румъния и България Александру Брату на събитие в столицата.

JYSK открива нови 300 работни места и още поне 3 магазина в България

JYSK открива нови 300 работни места и още поне 3 магазина в България

Компанията стъпи и в Димитровград и отчете 354% ръст на печалбата

"България сред най-бързоразвиващите се в региона, а компанията бе обявена и за Инвеститор на годината за 2018 година. До края на есента предстои и дистрибуционният център в Божурище - своеобразен хъб за региона, да заработи със 100% от капацитета си, като планираме да наемем поне още 100 души само за тази база", посочва от своя страна регионалният мениджър Георги Василев.

През февруари стана ясно, че датската компания е отчела 68,6% ръст на продажбите си на българския пазар за финансовата 2017/2018 година до 43,3 милиона лева. Печалбата й за същия период достига 1,27 милиона лева.

JYSK стъпи в България през 2005 година, като днес магазините й в страната са 26 в 18 отделни града. Нейните служители в страната достигат 300 души.

JYSK стъпи и в Русе

JYSK стъпи и в Русе

Това е 25-тият магазин на веригата у нас