Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна на германския търговец на дребно Kaufland заем от 100 милиона евро за разширяване на дейността му в Румъния и Молдова, каза съветникът по сделката адвокатската кантора "Раду Тарачила Падурари Ретевоеску" (RTPR).

Финансирането е предоставено на германската група Schwarz, собственик на Kaufand, каза адвокатската кантора в прессъобщение, цитирано от See News.

"Щастливи сме, че отново консултирахме ЕБВР относно ново финансиране, този път във връзка с проект за развитие, който ще допринесе за консолидирането на позицията на групата Schwarz на румънския пазар", каза партньорът на RTPR Виктор Падурари.

Kaufland купи Софийските централни хали срещу 35 милиона лева

Kaufland купи Софийските централни хали срещу 35 милиона лева

Ще бъде ли запазен обликът на емблематичната столична сграда и как ще изглежда отвътре?

Kaufland присъства в Молдова от декември 2018 г. и в момента управлява девет супермаркета в страната. В Румъния Kaufland присъства от 2005 г. и оперира над 155 обекта.

В световен мащаб Kaufland управлява мрежа от над 1400 магазина в осем страни, в които работят над 148 000 души. В България търговската верига навлиза през 2006 г., като в момента има 62 хипермаркета в 35 града.

Иван Чернев поема ръководството на Kaufland България

Иван Чернев поема ръководството на Kaufland България

Сегашният главен изпълнителен директор на компанията Валтер Волф напуска