Валтер Волф, който към момента е главен изпълнителен директор на Kaufland България, напуска компанията. Той заемаше длъжността от декември миналата година до този юни. Ръковдството поема Иван Чернев, който вече заемаше тази позиция от 2018 до 2021 година, заявиха от Kaufland, която е представена у нас от 2006 година.

Към днешна дата компанията има 61 хипермаркета в 35 града в страната. Веригата е лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,7 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители.

В края на месец май Kaufland България обяви, че предприема увеличение на възнагражденията на екипите в магазинната си мрежа, надхвърлящо традиционните увеличения през изминалите години. Целта е да се осигури допълнителна сигурност служителите. От месец април беше в ход актуализация на заплатите на служителите на всички магазини в страната, което поетапно обхвана и останалите звена на компанията.

5500 служители на Kaufland България получават увеличение на заплатите

5500 служители на Kaufland България получават увеличение на заплатите

Нарастването е средно с 15%

Вследствие на планираните мерки, екипите на Kaufland в 35 български града, където работи близо 80% от персонала на компанията, увеличиха дохода си средно с 15%, подчертават от българския офис на компанията.

От Kaufland България заявяват, че непрекъснато развиват своята политика за устойчиво развитие и под мотото "Действията носят промяната" се ангажира с различни социални и екологични дейности. Те започват от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, минават през подкрепата на уязвими групи и стигат до намаляването на пластмасата.