Хранителни добавки, маски за лице и бебешка пудра. Тези три продукта са сред най-закупуваните от китайците неща от Alibaba в "Деня на необвързаните" - ĸитaйcĸaта aлтepнaтивa нa "Чepния пeтъĸ". Силното търсене на най-големия пазар в света облагодетелства някои специфични марки - от "самотния ден" като най-големи победители излязоха компании като L'Oreal и Nestle, пише Reuters.

В рамките на 24 часа Аlіbаbа пpoдaдe cтoĸи зa peĸopднитe 38,4 милиapдa долара, или 268,4 милиарда юана, което е цели шест пъти повече от онлайн продажбите в САЩ на миналогодишния "Черен петък".

Равносметката на Alibaba показва, че 299 марки са направили приходи от над 100 милиона юана от брутната стойност на артикулите си. Сред тях са Givenchy на LVMH, производителите на домакински уреди Dyson и Philips, както и производителят на спортно облекло Under Armor.

15 марки са реализирали над 1 милиард юана в продажбите, включително Huawei, Apple, Nike, Xiaomi и Uniqlo.

Хранителните добавки бяха най-популярният вносен продукт. Силни продажби са регистрирани и при гримовете, памперсите и козметиката за лице.

Според анализатори тази година потребителите в Китай са били по-внимателни при избора си на продукти заради забавящата се икономика. Това е била и причината хората да чакат големите намаления на култовия ден.

Alibaba достигна рекордните $38,4 милиарда от продажби за денонощие

Alibaba достигна рекордните $38,4 милиарда от продажби за денонощие

Растежът обаче се забавя