Стартира конкурсът Digitalk&A1 Awards"2023 за отличаване на най-добрите проекти за постигане на устойчивост и ефективност чрез използване на технологични решения, реализирани през 2023 година. Темата на третото издание на конкурса е "Ефективност чрез технологии". До март 2024 г. Digitalk&A1 Awards"2023 ще приема кандидатурите на проектите на организации, които успешно са използвали дигитални решения, за да оптимизират дейността си.

Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в А1 България, коментира: "Като технологична компания и най-големият системен интегратор в България А1 приемаме за своя мисия да изграждаме култура на иновации и осъзнато използване на постиженията на технологиите. Организираме този конкурс, защото вярваме, че бизнес иноваторите имат нужда от признание и общност, в която да споделят и обменят идеи по пътя към устойчивия ръст и ефективност."

Михаил Семерджиев, старши мениджър "ICT услуги" в А1 България и член на журито на Digitalk&A1 Awards, заяви: "Ефективността и устойчивият ръст стават все по-важни в настоящата икономическа среда. Използването на технологични решения за постигането им подобрява не само оперативната ефективност, но и се отразява положително на преживяванията на клиентите.

Затова тази година ще отличим организациите, които са се справили най-успешно по тези показатели. В изданието на конкурса, което приключи през март 2023 година, се съревноваваха общо 51 проекта. Очакванията ни са третото издание на DigitalK&A1 Awards да привлече още повече участници и да допринесе за цялостното повишаване на дигитализацията в страната."

Основните критерии, по които журито ще оценява кандидатурите според специално разработената от Price Waterhouse Cooper методология са: "Стратегия и визия", "Имплементация, ефективност и резултати", "Иновативност и креативност" и "Въздействие и перспективи за развитие". Журито на DigitalK&A1 Awards включва опитни лидери в сферата на иновациите, представители на бизнеса, академичните среди, организациите с нестопанска цел, стартъп общността и др.