Глобалният доставчик на финтех и регтех решения - СЕПА Кибер Технологии, беше оценен на внушителните 300 млн. евро от световно признатата одиторска фирма KPMG. От базираната във Варна българска компания са си поставили задачата в скоро време да бъдат обявени на Световната фондова борса.

От основаването си през 2018 г. до момента фирмата е отворила 7 офиса в Европа, Азия и Северна Америка и управлява 5 центъра за съхранение на данни

Най-иновативната част в портфолиото на компанията представлява платформата MuSe. Тя предоставя достъп на фирмите до над 600 финансови и регулаторни услуги и модули под един покрив. В допълнение - софтуерните продукти правят отварянето на необанки и интегрирането на финансови продукти възможно в рамките на 3 до 6 месеца.

Българската Payhawk набра $20 млн. и постави рекорд за страната ни

Българската Payhawk набра $20 млн. и постави рекорд за страната ни

Финтех стартъпът има потенциала да се превърне в първия български еднорог

"СЕПА Кибер Технологии е доказателство, че стартиращите фирми имат бъдеще и България е идеална среда за развитие на бизнес от нулата до Световната фондова борса", коментира главният изпълнителен директор на компанията Марвин Блажевски.

Продуктите на българския стартъп са все по-предпочитан избор при интеграцията на дигитални финансови услуги

СЕПА Кибер Технологии е част от международна корпорация, оперираща в повече от 32 държави по света. Компанията предлага IT решения за банки и финансови институции, правителства, учебни заведения, както и за ритейл сектора.