Южнокорейската компания LG Display обяви, че ще инвестира 380 млн. долара, за да увеличи производството си на големи дисплейни панели за ТВ с технологията органичен светодиод (OLED), предаде Reuters.

Производителят обясни още, че ще превърне част от съществуващото производствено оборудване за дисплеи с течни кристали (LCD) с инвестицията за новото производство на OLED. Вложението ще започне през първото тримесечие на 2016 г. и ще завърши през пролетта на 2017 година.

Дисплеите на телефоните се променят коренно през 2018 г.

Дисплеите на телефоните се променят коренно през 2018 г.

По новата технология усилено работят LG и Samsung

Междувременно LG Display отчете 90% спад на оперативната си печалба за четвъртото тримесечие спрямо година по-рано, с което не успя да отговори на пазарните очаквания. Сред причините е по-слабото търсене на потребителска електроника, което повлия на цените на панелите.

Печалбата в периода октомври-декември 2015 г. е била в размер на 50,6 млн. долара – близо двойно по-малко от очакванията на редица анализатори.

LG Display е най-големият производител на LCD панели в света и един от лидерите в производството и доставянето на екрани с тънкослоен транзистор и течни кристали (TFT-LCD), производството на огъващи се дисплеи и на такива с OLED технология.