Първо се появиха Apple Pay, Android Pay и Samsung Pay. Сега списъкът ще бъде допълнен от още един играч. Корейският производител на телефони LG обяви плановете си да разработи собствена услуга за мобилни плащания, която ще носи семплото име LG Pay.

„Партнираме си с Shinhan Card и KB Kookmin Card, за да се подготвим за пускането на LG Pay”, заяви компанията в публикация на страницата си във Facebook, предаде TеchCrunсh.

Въпросните партньори са местни банки, с които LG ще работи, за да пусне платежната услуга първо в родината си Южна Корея. На този етап няма яснота дали новата функция ще бъде разгърната в международен план. Компанията ще даде повече детайли за нововъведението в следващите седмици.

LG Pay може да се радва на големи успехи в Южна Корея, където марката е сред първите доставчици на телефони. Въпреки това, услугата едва ли ще пробие зад граница, където LG изостава от технологичните гиганти Apple, Samsung и други по отношение на продажбите.

Ако предизвикателството за въвеждане на услуга за плащания е трудно за Samsung, който има значително по-голям пазарен дял от LG и поддържа по-широк набор от начини за плащане от Google и Apple, то ще е още по-тежко за по-малките му конкуренти.