Гигантът Microsoft планира да добави 4 нови центъра за данни в Китай до началото на 2022-ра година и по този начин да разшири капацитета си за обслужване в цяла Азия, предава Bloomberg. Разширяването на Microsoft в Азия е все по-голямо - през март компанията обяви плановете си да разшири мрежата от центрове за данни с по-голямо присъствие в Пекин.

Технологичният гигант вече има 6 центъра за данни в страната, управлявани от местния партньор 21Vianet и сега се стреми да се възползва от глобалния скок в търсенето на интернет услуги по време на пандемията.

Microsoft навлиза на нов бързорастящ пазар в Китай

Microsoft навлиза на нов бързорастящ пазар в Китай

Гигантът ще си партнира с местен софтуерен разработчик

Новите разпоредби в страната, включително широк набор от укази за сигурност на данните, които влизат в сила през септември тази година, също подтикват местните и чуждестранните предприятия да преминат към местно управление на данни и увеличаване на разходите за ИТ. Облачният пазар в Китай се очаква да нарасне до 46 милиарда долара през 2023-та година.

Подобно на Apple, Microsoft разширява мощностите за данни в Китай заедно с местен партньор, като очаква бум както в съхранението на данни, така и в нуждите за тяхното управление. Американската компания ще трябва да се съревновава с Alibaba и Huawei - местните лидери в предоставянето на облачна инфраструктура.

Microsoft обяви, че планираното разширяване в Китай през 2022 г. ще удвои интелигентния облачен капацитет в страната през следващите няколко години.

Microsoft ще покаже новия Windows на 24 юни

Microsoft ще покаже новия Windows на 24 юни

Надела обещава значителни промени

Търговските облачни продажби на фирмата през тримесечието на тази година, приключило на 31 март, нараснаха с 33% до 17.7 милиарда долара.