Въпреки пандемията и все по-разпространената работа от вкъщи, Amazon не се отказва от офиса. Технологичният гигант ще разшири физическите си офиси в шест американски града и ще добави още хиляди корпоративни позиции - знак, че плановете на компанията са неразривно свързани с офиса, пише The Wall Street Journal.

Amazon се подготвя да добави 3 500 корпоративни позиции в Ню Йорк, Феникс, Сан Диего, Денвър, Детройт и Далас, съобщи компанията във вторник. Това включва 2 000 работни места в историческата сграда на Пето авеню в Манхатън, която компанията придоби от WeWork срещу над $1 млрд., според източници на изданието. Общо, компанията разширява офисното си пространство с над 80 хил. кв. м.

Плановете на Amazon се различават значително от тези на останалите големи технологични компании в САЩ, които решиха да оставят служителите си да работят от вкъщи в следващите месеци. През май Facebook съобщи, че започва постепенна промяна към постоянна работа вкъщи през следващото десетилетие, а Twitter заяви на служителите си, че могат да работят от вкъщи за неопределено време. Самата Amazon засега планира да върне служителите в офисите в началото на 2021 г. и няма намерение да загърби офиса за сметка на работата от вкъщи.

"Възможността да се свързваш с хора, възможността екипите да работят заедно - може да се случи и виртуално, но не е така спонтанно", казва вицепрезидентът Ардин Уилямс.

Amazon е вторият най-голям частен работодател в САЩ след Walmart, като дава работа на над 602 хил. души. Около 100 хил. от тях са на корпоративни позиции. Общо, за Amazon работят над 1 млн. души по света.

Компанията отчете рекордните $88,9 млрд. продажби за второто тримесечие на 2020 г. и нае 175 хил. работници в складовете през последните месеци. Amazon планира да запази голяма част от тях.

Германия започна разследване срещу Amazon

Германия започна разследване срещу Amazon

Берлин ще проверява как компания влияе на цените на търговците