NEPI Rockcastle, която притежава Paradise Center и Serdika Center в България, реши да отложи откриването на нов търговски център на стойност €70 млн. в Румъния, предава SeeNews. Решението се дължи на ограниченията, наложени за справяне с пандемията.

Новият мол в Търгу Муреш, 16-тият най-голям град в северната ни съседка, бе завършен през първото тримесечие на 2020 г. Той разполага с търговска площ от почти 40 хил. кв. м и първоначалните планове бяха той да започне да посрещна клиенти в края на март. Сега обаче компанията планира това да стане между юли и септември на т.г.

NEPI посочи още, че няма да започва изграждането на нови търговски центрове или офис сгради, докато не получи повече яснота за влиянието на Covid-19 върху бизнеса ѝ. Планираните до края на 2020 г. инвестиции са около €70 млн.

В отчета си компанията посочва още, че през първото тримесечие (повечето ограничения бяха въведени в края на март) пандемията е имала ограничен ефект върху приходите. През последните няколко седмици пък редица страни премахнаха част от забраните и към момента на 63% от общата площ на търговските центрове отново кипи бизнес дейност.

NEPI работи в 9 страни в региона, включително Полша и Унгария, а стойността на портфолиото ѝ е €6,3 млрд.