От стрийминг платформата Netflix обявиха, че е наели бивш изпълнителен директор на Facebook Майк Верду, за да ръководи звеното за видеоигри. Причината: американската компания се стреми да надскочи традиционния си бизнес за онлайн гледане на филми.

Стрийминг гигантът е наел Верду, който до скоро беше вицепрезидент на Facebook именно по разработката на видеоигри. Мениджърът основава собствена компания за отбранителен софтуер едва на 20-годишна възраст и я продава. След това, заедно с целия си екип, започва да се занимава с разработката на видеоигри.

Netflix изтри $25 млрд. след драматичен спад при новите потребители

Netflix изтри $25 млрд. след драматичен спад при новите потребители

Компанията се надява на възстановяване по-късно тази година

По време на работата си във Facebook той ръководи екипа за разработването на играта по "Властелинът на пръстените".

Тази година Netflix търси нови начини да привлече абонати в опит да се справи с ожесточената конкуренция на Disney + и Apple TV и бизнесът за милиарди на видеоигрите е едно добро начало.

През април тази година акциите на Netflix загубиха почти 12% от стойността си, след като компанията отчете драматичен спад на ръста на новите си абонати. Очакваше се през първите три месеца на годината компанията да привлече 6 милиона души, но успя да привлече едва 3,98 милиона. Това изненада неприятно инвеститорите, които сринаха пазарната капитализация на гиганта с $25 милиарда.

Netflix вдига цените на абонаментите си

Най-голямата платформа за стрийминг на филми и сериали вдига цените на абонаментите си

Потребителите ще получат предупреждение 30 дни преди промяната

През 2020-а година Netflix добави 15,8 милиона абоната, след като Covid-19 принуди хората да си останат вкъщи. Пандемията обаче се оказа нож с две остриета, тъй като забави заснемането на нови филми и сериали. В добавка, все по-големият брой на стрийминг компании допълнително усложняват бизнеса на компанията.

Каква е тайната зад успеха на основателя на Netflix?

Каква е тайната зад успеха на основателя на Netflix?

Нетното богатство на Рийд Хейстингс се оценява на 5,1 милиарда долара