Рийд Хейстингс е съосновател и изпълнителен директор на Netflix. Неговото нетно богатство се оценява на 5,1 милиарда долара. Това обаче не го прави щастлив, неговата тайна е друга - успешният брак.

В интервю пред CNN Хастингс споделя, че брачните консултации при неговия терапевт, при когото ходи със съпругата си вече от 29 години, са изиграли най-ключовата роля в живота му и са му помогнали да натрупа богатството си.

Брачните консултации ми помогнаха да разбера, че съм систематичен лъжец, казва милиардерът. Преди това той често използвал фрази и клишета от рода на "семейството е най-важно", но не защото го е мислил, а защото било конвенционално да се казва така.

Хейстингс разкрива този урок и в новата си книга "No Rules, Rules" ("Без правила, правила"), която беше издадена тази седмица.

Главният изпълнителен директор на най-известната платформа за стрийминг на телевизионни шоута и филми споделя, че въпреки че е прожектирал тези ценности, той е бил склонен да остане на работа през нощта, ако служител има проблем например. По този начин той игнорирал семейството си. Това вече не е така.

"Станах по-честен и откровен в брака си и това ни помогна изключително много. Този ​​брачен съветник се оказа най-добрият CEO треньор, който някога съм имал", коментира Хейстингс.

Netflix отново подобри очакванията през второто тримесечие

Netflix отново подобри очакванията през второто тримесечие

Конкуренцията пред компанията обаче се увеличава

Той се стреми да подобри и работните си отношения. Говорейки за неговия натиск за "радикална откровеност" в Netflix - Хейстингс посочва, че наскоро вицепрезидент в компанията му е направил забележка, че е "непримирим" и не "насърчава критичност" сред служителите. Той каза, че дори с успеха си, получаването на отрицателна обратна връзка все още е болезнено, но му помага да проучи промените, които трябва да бъдат направени, вместо да се "бори с неуспеха" - което той признава, че е естествената му склонност.

За разлика от Facebook, Twitter и други технологични гиганти, Хейстингс не вярва, че служителите на Netflix ще работят постоянно от вкъщи.

Въпреки че очаква с нетърпение да се върне един ден в офиса, той отбеляза, че работи от вкъщи вече 20 години през нощите и почивните дни. И все пак Хейстингс е нетърпелив да се върне в офиса веднага, щом има ваксина.

"Работата от вкъщи не е за всеки ден. В офиса има срещи с други човешки същества, където се формират взаимоотношения", допълни той.

Хейстингс коментира и че изграждането на международните отношения е особено важно за стрийминг услугата на Netflix. През януари 2019 година компанията изтегли епизод от "Patriot Act" в Саудитска Арабия, след като разкритикува намесата на страната в убийството на журналиста Джамал Хашоги.

На въпрос дали може да обясни решението и дали ще го направи отново, Хастингс каза, че е ставало въпрос за "много трудно решение", добавяйки, че компанията успява да поддържа епизода в Саудитска Арабия в YouTube, но не и в Netflix.

Що се отнася до изместването и адаптирането на производството заради коронавируса, Хейстингс посочи, че Netflix е в състояние да снима собственото си съдържание в Канада, Европа и Азия - където коронавирусът е по-малко разпространен, отколкото в САЩ.

Netflix пуска облигации за $1 милиард за финансиране на оригинално съдържание

Netflix пуска облигации за $1 милиард за финансиране на оригинално съдържание

Повечето програми за 2020 и 2021 г. вече са заснети и се завършват дистанционно

Netflix добави 16 милиона абонати през първото тримесечие на 2020 година, след като хората бяха призовани да останат по домовете си заради пандемията. Платформата спечели други 10 милиона потребители през второто тримесечие и сега има над 183 милиона абонати в световен мащаб.

Акциите на Netflix са се увеличили с около 55% през последната година.

Компанията се опита да сподели този успех с общността на чернокожите, с цел борба срещу расизма. Netflix обеща да вложи 100 милиона долара на банки, собственост на чернокожи, а Хейстингс дари 120 милиона долара на исторически колежи и университети.

"Ако всяка голяма корпорация вземе 1% от своите парични средства и ги депозира в банка, собственост на чернокожи, ситуацията ще се промени. Това няма да реши всички наши проблеми, но ще има реална разлика и всъщност е доста лесно за компаниите", каза още той.