Най-голямата платформа за онлайн стрийминг на филми и сериали - Netflix, вдига цените на своите стандартни и премиум пакети. Стандартният план става от 12,99 долара на 13,99 долара, а премиум пакетът - от 15,99 на 17,99 долара, пише CNBC.

Настоящите клиенти на Netflix ще видят актуализираните цени в сметката си през следващите два месеца. Потребителите ще получат предупреждение 30 дни преди промяната.

Базовият план за начално ниво остава на цена от 8.99 долара на месец - същата цена, която беше въведена миналата година.

Netflix превзема и Африка

Netflix превзема и Африка

Компанията вече има над 190 милиона абонати в световен мащаб

Това е първото увеличение, откакто Netflix вдигна цената на услугата си през януари 2019 година. Преди това основните, стандартни и премиум планове бяха на разположение съответно за 8, 11 и 14 долара.

По време на последното оповестяване на печалбата на компанията, главният оперативен директор Грег Питърс намекна, че може да има повишение на цената. Той каза, че ако Netflix продължава да върши страхотна работа, инвестирайки в оригинално съдържание, за да осигури повече стойност за потребителите, то компанията ще има основание да се обърне към потребителите си и да поиска малко по-висока сума, особено в страните, където услугите са надградени.

Стандартният план на Netflix предлага качество до 1080p и позволява на хората да гледат на два екрана едновременно. Премиум планът включва поддръжка за 4K резолюции и HDR и до 4 екрана едновременно. Основният план поддържа 480p, качество, подобно на DVD.

Каква е тайната зад успеха на основателя на Netflix?

Каква е тайната зад успеха на основателя на Netflix?

Нетното богатство на Рийд Хейстингс се оценява на 5,1 милиарда долара