Производителят на спортни обувки и облека Skechers последва примера на редица компании и обяви, че няма намерение да работи повече с Кание Уест, след поредица от антисемитски коментари от страна на знаменитостта. Компанията обяви, че нейни служители са ескортирали Ye, известен преди като Кание Уест, от корпоративен офис в Лос Анджелис, след като рапърът и моден дизайнер се появил без покана, съобщи Ройтерс.

Коментарите на Skechers идват ден след като марката за спортно облекло Adidas прекрати партньорството си с Уест.

Стойността на сделката между Уест и Adidas от 1,5 милиарда долара беше изчислена чрез умножение на годишните печалби. Въз основа на интервюта с експерти от бранша, Forbes изчисли, че възнагражденията, получени от Adidas, са подобни на възнагражденията от музикални албуми или филмови участия.

Как Нараяна Мурти, тъстът на новия британски премиер Риши Сунак, стана милиардер след 5 дни глад в България

Как Нараяна Мурти, тъстът на новия британски премиер Риши Сунак, стана милиардер след 5 дни глад в България

Нараяна Мурти претърпява метаморфоза от объркан левичар до капиталист милиардер

Без Adidas състоянието на Ye възлиза на 400 милиона долара. Останалата част от състоянието на изпълнителя, според Forbes, идва от недвижими имоти, пари в брой, неговия музикален албум и 5% дял във фирмата за оформящо облекло на бившата му съпруга Ким Кардашиян - Skims. 

Премахването на Ye от списъка на милиардерите слага край на дългогодишна сага между рапъра и Forbes. Уест винаги е смятал, че нетната му стойност е подценена в класацията на най-богатите хора в света. Когато за първи път влезе в списъка през 2020 г., с приблизително състояние от 1 милиард долара, рапърът не беше доволен. "Това не е един милиард", написа тогава той на Forbes. "Това са 3,3 милиарда долара, тъй като никой от Forbes не знае как да брои."

Френски милиардер и основател на известна марка вина получи данъчна "сметка" за $416 милиона

Френски милиардер и основател на известна марка вина получи данъчна "сметка" за $416 милиона

Според съда той умишлено е крил самоличността си в продължение на десетилетия

Този модел продължавал всяка година. За тазгодишната оценка Уест изпратил документи, според които само партньорството му с Adidas възлиза на 4,3 милиарда долара. 

Припомняме, че в началото на октомври рап изпълнителят и магнат позира по време на Седмицата на модата в Париж с тениска "White Lives Matter". След това той се впусна в дълга поредица от лутания от конспиративни и антисемитски коментари. В резултат на това множество комапании, започнаха да прекъсват връзките си с него.

"Ние осъждаме неотдавнашните му разделителни забележки и не толерираме антисемитизма или каквато и да е друга форма на реч на омразата", категорични бяха от Skechers.

Компанията за облекло Gap Inc, която прекрати връзката си с West през септември, също предприе незабавни стъпки за премахване на продуктите на Yeezy Gap от своите магазини и затваряне на YeezyGap.com.