Френската петролно-газова компания Total и американската Apache Corporation са откриха нови запаси от петрол и природен гази край бреговете на Суринам.

"Total и Apache Corporation направиха голямо ново откритие за находища от нефт и газ при сондирането на Keskesi East-1 в блок 58 край бреговете на Суринам", се казва в прессъобщението на френската компания.

Петролната компания Total обяви ново откритие в Северно море

Петролната компания Total обяви ново откритие в Северно море

Енергийният гигант започва най- мащабната си изследователска дейност от години през 2019 г.

Отбелязва се, че кладенецът е пробит при дълбочина на водата около 725 метра и в него са открити пластове от общо 63 метра нетни находища на въглеводороди. Това откритие е четвъртото в региона. Преди това бяха открити находища в кладенците Maka Central, Sapakara West и Kwaskwasi.

"Радваме се да обявим това ново откритие, което потвърждава абсолютния успех на тази първа проучвателна кампания в района и разширява нашата доказана ресурсна база", заявява в съобщението Кевин Маклахлън, старши вицепрезидент на Total за изследванията.

Френската Total е една от най-големите петролни и газови компании в света. За енергийния гигант работят около 100 хиляди души в повече от 130 държави.

Акциите на Apache се изстреляха, след като тя откри петрол

Акциите на Apache се изстреляха, след като тя откри петрол

Компанията може да извади Суринам на картата на петролните производители

Apache Corporation е петролна и газова компания, основана през 1954 г. със седалище в Хюстън, Тексас. Освен в САЩ, дейността на корпорацията е съсредоточена в Аржентина, Австралия, Канада, Египет и Великобритания, пише 1prime.ru.