Първият еднорог в България - компанията оценена на над $1 милиард Payhawk, обяви, че отваря първия си офис в САЩ. Освен това пуска и американска кредитна карта. През март тази година финтехът стана първият "еднорог" в България, след като достигна оценка от $1 милиард.

Payhawk е основана през 2018 година от Христо Борисов и Бойко Караджов. Финтех компанията разработва платформа за управление на корпоративни разходи и издава корпоративни дебитни карти. Работи на пазарите в 27 европейски държави.

Стратегията

Мениджърите на "еднорога" казват, че стартирането в САЩ е ключова част от стратегията им за разширяване, след рекордната година на растеж, при която приходите са се увеличи с 524 процента, а броят на служителите им е нараснал с 250 процента.

Payhawk се мести в Polygraphia Office Center

Първият български еднорог сменя Campus Х с Polygraphia Office Center. Ще разширява екипа си

Компаниятя е наела 3000 кв. м офис площи в сградата до Борисовата градина в София

През месец юли стана ясно, че компанията мести бизнеса си в София в сградата на Polygraphia Office Center. В края на месец юни българският финтех е наел 3 000 кв.м офис площи, след детайлен преглед на 35 алтернативни офис пространства. Така новата локация измества старата, която се намира в популярния Campus Х.

В момента Payhawk е с централа в Лондон и след разширяването на бизнеса отвъд океана е активна в 32 страни.

"Нашата цел е да се съсредоточим върху предоставянето на най-доброто решение на пазара за глобални скейлъпи и предприятия. Естествено, тези бизнеси имат международно присъствие и ние искаме да се погрижим за това", заяви Христо Борисов, съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk

Над 10 на сто от клиентската база на компанията е в списъка на чакащите за кредитната им карта в САЩ

Payhawk беше оценена на $1 милиард

Българската финтех компания Payhawk беше оценена на $1 милиард

Платформата привлече допълнително финансиране от $100 милиона

"Значителна част от скейлъп компаниите в Европа имат операции в САЩ и досега те бяха принудени да използват множество издатели на кредитни карти, превръщайки процеса на контрол и съгласуване за финансовите екипи в кошмар.

Същото важи и за американски компании с европейски операции, където броят на валутите и платежните системи може да бъде плашещ", коментира още Борисов.

Разширяването на бизнеса в САЩ има за цел да предостави по-добра поддръжка на международната клиентска база на компанията и да опрости технологичния набор от глобални финансови екипи.

Payhawk планира нови работни места у нас и да стъпи на пазара в САЩ

Българска компания за $1 милиард търси 150 нови служители у нас

Гост на Money.bg e съоснователят на Payhawk Христо Борисов