Първият еднорог в България - компанията оценена на над $1 милиард Payhawk, мести бизнеса си в столицата в сградата на Polygraphia Office Center. Това обявиха собствениците на сградата - Lion's Head. В края на месец юни българската финтех компания е наела 3 000 кв.м офис площи, след детайлен преглед на 35 алтернативни офис пространства. Така новата локация измества старата, която се намира в популярния Campus Х.

Основната причина е по-голямото пространство. От Payhowk планират да утроят екипа си - от над 100 човека в България сега до над 300 към края на годината, а на по-късен етап и до 400. Освен в България Payhawk има офиси в Лондон, Берлин и Барселона и с тях служителите й са общо около 200.

Очаква се до есента концепцията за новия офис да е избистрена и реализирана и от младата компания да я обявят публично. Преместването в Polygraphia Office Center от технологичния хъб Campus X, в който фирмата работи сега, се очаква да се случи в периода октомври-декември.

Payhawk планира нови работни места у нас и да стъпи на пазара в САЩ

Българска компания за $1 милиард търси 150 нови служители у нас

Гост на Money.bg e съоснователят на Payhawk Христо Борисов

Наемната цена, която се споменава в публичното пространство, е 15 евро на кв. м - сегашното максимално ниво за офис сграда в центъра на София. Предполага се, че това е номиналната. С гратисния период, отстъпките и довършителните работи, които ще бъдат извършени от собствениците на сградата, реалната най-вероятно е по-ниска.

Според Таня Косева-Бошова, която е управляващ съдружник на Lion's Head, сградата вече е заета на 100%, тъй като все повече компании активно се връщат обратно в офисите след двете години на пандемията. Polygraphia е дом на EY България, GFK, Groupama, Kostal, Банка ДСК и още големи компании.

Payhawk е основана през 2018 година от Христо Борисов и Бойко Караджов. Финтех компанията разработва платформа за управление на корпоративни разходи и издава корпоративни дебитни карти. Работи на пазарите в 27 европейски държави.

Payhawk беше оценена на $1 милиард

Българската финтех компания Payhawk беше оценена на $1 милиард

Платформата привлече допълнително финансиране от $100 милиона