Усилията на Департамента по търговия на Съединените американски щати да затегне санкциите срещу Huawei Technologies Co. удариха на камък, след като срещнаха неочакван противник: Пентагона.

Представители на департамента са оттеглили предложените регулации, които щяха да направят продажбата на американски компоненти и други на Huawei далеч по-трудно. Срещу промените са се обявили от Департамента по отбрана, както и от финансовото ведомство, пише The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Пенгатона се притеснява, че ако щатските компании не могат да продължат доставки за китайския технологичен гигант, те ще изгубят ключов източник на приходи, което ще ги лиши от нужните средства за развойна дейност, чрез която да запазят лидерството си в технологичните продукти. Аргументът е дошъл от индустрията за производство на чипове.

Huawei трупа запаси в очакване на нови, още по-тежки санкции от САЩ

Huawei трупа запаси в очакване на нови, още по-тежки санкции от САЩ

Вторият рунд ограничения се очаква през следващия месец

Разделението в администрацията на Тръмп подчертава колко трудно е за САЩ да се изправи срещу Китай по проблемите в технологичната индустрия, като в същото време не навреди на собствените си компании.

Остава неясно дали усилията на част от администрацията няма да бъдат подновени в скоро време.

Как се отразиха санкциите на Тръмп срещу Huawei?

Как се отразиха санкциите на Тръмп срещу Huawei?

Засега компанията не просто оцелява, а разцъфтява. Но въпросът е докога