Инженерното подразделение на производителя на луксозни автомобили Porsche вече има два технологични офиса в съседна Румъния. Компанията Porsche Engineering отвори нова локация за развойна дейност, която се намира в Тимишоара.

Това съобщава местният сайт Romania Insider, позовавайки се на съобщение на дружеството.

"С новия R&D център в Тимишоара разширяваме допълнително мрежата ни от центрове за иновации, в които се разработват технологии за изкуствен интелект и за свързани автомобили", се посочва в официалното съобщение.

През настоящата година от Porsche Engineering целят да наемат около 50 души в офиса си, като в средносрочен план броят на заетите там ще бъде увеличен до 200 души.

Подобни развойни центрове компанията има още в Германия, Чехия, Италия и Шанхай.

Dräxlmaier Group прави завод за батерии за електромобили в Румъния за €200 милиона

Германски лидер инвестира €200 милиона в завод за батерии за електромобили в Румъния

Там ще бъдат отворени 1000 работни места

Междувременно във вторник стана ясно, че един от големите производители на автомобилни компоненти и доставчик за марки като Audi, BMW, Volkswagen и Tesla планира да изгради завод за 200 милиона евро в Румъния.

Германската Dräxlmaier Group ще построи база за производството на батерии за електромобили в Тимишоара.

Проектът ще създаде над 1000 работни места за специалисти в автомобилната индустрия. Той ще бъде осъществен на няколко етапа, като включва изграждането на над 40 000 квадратни метра производствени цехове, складове и офиси.