Цените за настаняване в много хотели в Турция през следващите 2 седмици може да скочат 1,5-2 пъти, основно поради последните събития в Украйна. Това коментира за РИА Новости Игор Блинов, директор за развитието на националната мрежа от туристически агенции OnlineTur.ru.

"С голяма степен на вероятност, след ударите по украински инфраструктурни обекти, броят на бежанците ще се увеличи както към Европа, така и към съседните страни, включително Турция, тъй като това е най-масовият и достъпен вариант при дадените обстоятелства. През следващите 1-2 седмици, очакваме силен ръст на цените в хотелите в Турция. По наша преценка, цените могат да нараснат до 1,5-2 пъти", казва Блинов.

По думите му, събитията от тази пролет, когато имаше голям ажиотаж и нямаше достатъчно места в турските хотели и апартаменти, сега ще се повторят. "Тогава туроператорите често не можеха да получат потвърждение от хотелите, тъй като свободните стаи бързо се изчерпваха. Но към момента няма голямо търсене на почивки в Турция, цените са повече или по-малко стабилни", добавя представителят на туроператорската верига.

В същото време туроператорът Anex Tour смята, че хотелският фонд на турските курорти е достатъчно голям, и едва ли могат да се очакват значителни затруднения с настаняването. "Най-често те (украинците) резервират петзвездни хотели, които от своя страна са по-скъпи от средните места за настаняване. Засега не отчитаме скок на резервациите", допълват от туристическата компания.

Граждани от кои държави купуват най-много имоти в Турция и кои са предпочитаните локации

Граждани от кои държави купуват най-много имоти в Турция и кои са предпочитаните локации

През август чужденци са закупили общо 5200 къщи и апартаменти в Турция