Близо 60 нови работни места разкрива германската фирма за информационни технологии (ИТ) "Региоком" в Стара Загора. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и Яна Людериц, управител на компанията за България, предаде БТА. Фирмата развива своята дейност в две направления - обслужване на крайни клиенти на над 30 световни компании, както и разработване на софтуери в различни направления.

Българският офис на iBanFirst се очаква да бъде един от най-динамичните в региона през 2022 година

Българският офис на iBanFirst се очаква да бъде един от най-динамичните в региона през 2022 година

Местния офис на компанията надмина с 20% прогнозираните резултати за първото тримесечие

"Фирмата ни е в България от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас", сподели Яна Людериц. Тя каза, че офисът в Стара Загора е шестият в страната след София, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе.

"Приветствам идването на "Региоком България" в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и да разкрива работни места. Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. ИТ компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване", каза кметът на общината Живко Тодоров.

Даниела Иванова и Момчил Еленков заемат ключови постове в българския офис на Viber

Даниела Иванова и Момчил Еленков заемат ключови постове в българския офис на Viber

Двамата ще развиват бизнеса на компанията, както и финтех продуктите на глобално ниво

Вече са проведени

първите интервюта за работа

Назначаването ще стане през следващата седмица, заяви Росица Николова, мениджър "Маркетинг и рекрутинг политики" във фирмата. Тя обясни, че след започване на работа служителите преминават през теоретично и практическо обучение, а условието за започване на работа е добро владеене на немски език и добра компютърна грамотност.

PPF Group строи офис в Букурещ за €60 милиона

Собственикът на bTV строи офис в Букурещ за €60 милиона

Сградата ще удвои имотните активи на PPF в Румъния

Очакванията са до няколко месеца офисът да бъде разширен, а служителите в Стара Загора да нараснат до над 100.