Собственикът на bTV - чешката строителна компания PPF Real Estate, е придобила терен с площ от 8000 кв. м в западната част на Букурещ. Сделката се оценява на €10 милиона, а теренът е бил собственост на чешките предприемачи Мирослав Хартман и Ян Прокоп, съобщава Romania Insider.

PPF Group е собственик на телекоми в Централна и Източна Европа, сред които и Yettel. От 2020 година фирмата е собственик и на медийната компания Central Media Group, която включва 30 телевизионни канала в Чехия, Словакия, Словения и Румъния, както и медийната група на bTV в България.

PPF Group купува RTL Хърватия

Собственикът на bTV се завръща на хърватския телевизионен пазар със сделка за €50 милиона

След 4-годишно отсъствие

PPF управлява имотни активи на стойност над €2 милиарда. Компанията ще вложи €60 милиона за новата бизнес сграда в румънската столица, като чрез нея се очаква да удвои имотните си активи в страната. Сградата трябва да е готова през 2024 година.

Тя ще е на 10 етажа и ще се намира в квартал, който се превръща в един от най-оживените бизнес райони в румънската столица. Очаква се работата по проекта да започне през второто полугодие на годината.

След смъртта на Келнер империята му вече не гледа на изток

След смъртта на Келнер империята му вече не гледа на изток

Успехът на PPF се дължеше на Русия и Китай, но без политическата му мощ вълната се обръща

От PPF казват, че стойността на инвестициите на компанията в имоти в Румъния може да нарасне до €300-400 милиона в средносрочен план.

Чешката компания навлезе на румънския пазар през 2016 година чрез придобиването на офис сградата Metropolis Center за €48 милиона, последвано от придобиването на Crystal Tower за €43 милиона през 2018 година.

PPF постигна сделка за създаването на петата най-голяма банка в Чехия

Собственикът на Теленор и bTV постигна сделка за създаването на петата най-голяма банка в Чехия

Резултатът от увеличението на капитала на Moneta ще покаже дали инвестиционната компания ще има контрол над новата банка