Социалната мрежа Facebook продължава да изненадва със своите рекордни темпове на растеж. Последните резултати на компанията показват, че печалбата за второто тримесечие на годината е скочила с цели 186% в сравнение със същия период на 2015 г.

За месеците между април и юни интернет корпорацията е направила 2 милиарда долара при сума от 719 милиона долара година по-рано, съобщава BBC.

Прогнозите на анализаторите за приходите на Facebook предвиждаха такива в размер на 5,8 милиарда долара. От социалната мрежа обаче успяха да ги надхвърлят при това с доста – до 6,4 милиарда долара.

В резултат на данните акциите й нараснаха с близо 7% по време на търговията в Ню Йорк.

На представянето на резултатите изпълнителният директор на интернет корпорацията Марк Зукърбърг заяви, че Facebook има голям напредък по отношение на видео съдържанието.

“Нашата общност и бизнес имаха още едно добро тримесечие. Ние сме особено доволни от прогреса на видео съдържанието, като продължаваме да вървим напред именно с него в средата на всички услуги”, коментира той.

В последните месец от Facebook поставят фокус върху разрастване на влиянието им в сферата на видео съдържанието, както и в интегрирането на нова платформа за мобилна реклама.

Втората е допринесла за 84% от ръста на приходите от реклама на компанията при увеличение от 76% през миналата година.

В същото време броят на активните потребители на месец е нараснал с 15% до 1,71 милиарда души. За сравнение при конкурентната социална мрежа – Twitter, ръстът е в пъти по-малък. За същия период потребителите на сайта са били с 3% повече.