Дъщерна структура на компанията „Руски железни пътища” –„РЖД Интернешънъл” и групата „ Железопътна инфраструктура Сърбия” подписаха споразумение и контракт з а строителството и реконструкцията на жп участъка „Стара пазова – Нови сад” от железопътната линия Белград – Будапеща.

Работата по обектите ще започне през първото тримесечие на 2017 година.

По-рано за участие в търговете за изграждане на железопътни мостове в Сърбия, съобщи пред Bloomberg генералният директор на руската група „Мостотрест”, Владимир Власов. 

Според договора, дъщерната компания на РЖД ще построи два двупосочни виадукта през река Дунав, всеки от които с дължина около 3 километра. А така също и двурелсовия железопътен тунел „Чортановции” с дължина 2,2 километра, пише rns.online. 

Споразумението предвижда и разработването на проект за изграждането на единен диспечерски център за управлението на влаковото движение в Сърбия. 

Общата стойност на контрактите надвишава 338 млн. долара,  от които над  $258 милиона са за строителството на мостовете и тунела.

„РЖД Интернешънъл” осъществява изграждане и реконструкция на железопътната инфраструктура на Сърбия от 2014 година, като общата сума на сключените контракти е 941 милиона долара.