Huawei може да се превърне в номер 1 на пазара на смартфони през 2020 година. Това заяви в интервю ръководителят на бизнеса на компанията с мобилни устройства Ричард Ю.

През последните две тримесечия на годината китайският производител успя да изпревари доскорошния Apple по продажби и се превърна във вторият най-голям доставчик на смартфони в света.

"През следващата година ще бъдем много близо до номер едно. Може би почти ще бъдем равни със Samsung. В крайна сметка може би ще имаме шанс да стигнем до първо място през 2020 година", заяви той пред CNBC.

Към днешна дата от Huawei говорят за сгъваеми телефони, 5G технология и добавена реалност. Ю разказва, че този бърз напредък е станал само 8 години след представянето на първия техен модел през 2010 година или 3 години след дебюта на първия iPhone.

Компанията успява да стане една от най-големите китайски технологични фирми, а по-късно и един от най-големите доставчици на пазара на смартфони.

Ю признава, че в техния бизнес подкрепя поемането на рискове, което по неговите думи е помогнало на Huawei да се развие толкова бързо.

"Окуражавам екипа ни да върви към иновациите, да правим смели иновации и неща, с които да предизвикваме себе си и останалите в индустрията", допълва той.