Групата компании Abrau-Durso е първата в Русия, която ще произвежда кубински ром, съобщи "Лента". Производствоте се базира на споразумение за сътрудничество с държавната компания Corporacion Cuba Ron S.A.

Отбелязва се, че напитката под марката Danza del Fuego, основната част от производството на която ще се извършва в Куба, скоро ще започне да се продава във федерални търговски вериги.

Кубинците ще извършват ферментация на меласа от захарна тръстика, дестилация, отлежаване в дъбови бъчви и смесване на алкохоли, след което дестилатите от ром ще се доставят в Руската федерация в насипно състояние. Последният етап, както и бутилирането, ще се извършват в руския завод "Лоза".

Фалира голям производител на алкохол от бившата ГДР

Фалира голям производител на алкохол от бившата ГДР

Дестилерията в Алтенбург е в бизнеса от 75 години

По-рано тази година собственикът на калужката дестилерия "Кристал" обяви, че е получил лиценз от мексиканското правителство за производство на текила в Русия. С мексиканското посолство е договорено само бутилиране в Руската федерация, тъй като тази напитка може да бъде направена само от синьо агаве Tequila Webe, което расте в щатите Гуанахуато, Халиско, Мичоакан, Наярит и Тамаулипас.

България е държавата в ЕС с най-евтини алкохол и цигари

Държавата с най-евтини алкохол и цигари в ЕС

Големите ценови различия се дължат основно на различното данъчно третиране на тези продукти в държавите от ЕС