След като през миналата година компанията за куриерски услуги "Спиди" придоби конкурента си "Рапидо", а преди няколко месеца купи софтуерната фирма "ОМГ Мобайл", за първото тримесечие на 2019 година отчита значително увеличение на приходите си.

Те се увеличават с 32,5% до 52,2 милиона лева, става ясно от официално съобщение на компанията. Основен принос за този резултат има бързото разрастване на бизнеса на дружеството в Румъния.

"Увеличението се дължи на комбинация от органичен растеж и придобиването на "Рапидо експрес енд лоджистикс" ЕООД в края на 2018 година. Особено силно представяне бележи дейността в Румъния, където приходите нарастват с 40%", посочват от "Спиди".

Консолидираната оперативна печалба на компанията за първите три месеца на годината се е увеличила с 80% и достига до 9,36 милиона лева.

"Спиди" купува "Рапидо" в сделка за до €12 милиона

Куриерска сделка: "Спиди" купува "Рапидо" за до €12 милиона

Компанията за куриерни услуги запазва името си и ще функционира като дъщерно дружество

От дружеството допълват, че вложенията за същия период възлизат на 2,2 милиона лева, като повече от половината от тях са били насочени за закупуването на транспортни средства.

Преди година "Спиди" и "Рапидо" обявиха обединението си, като конкретна сума на сделката не беше посочена, но стана ясно, че тя е между 6 и 12 милиона евро. Обединената група е втора по пазарен дял у нас след "Еконт".

През януари 2019 година стана ясно, че "Спиди" купува 100% от "ОМГ Мобайл" за 2 милиона евро. Компанията прави софтуер за куриериерската фирма от 2012 година.

"Спиди" купува ИТ компания за 3,9 милиона лева

"Спиди" купува ИТ компания за 3,9 милиона лева

Куриерското дружество работи с фирмата от 2012 година