"Спиди" АД преговаря за придобиването на 100% от дяловете на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД, стана ясно от съобщение до инвеститорите на компанията.

Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 милиона евро и ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. "Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ЕООД", се казва още в съобщението.

Сделката трябва да премине през одобрението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Васил Атанасов, изпълнителен директор на "Рапидо", отказа коментар пред Money.bg преди приключването на процедурата.

В началото на февруари т.г. "Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" OOД и "Д и Д Eĸcпpec" EOOД обявиха обединяване на капацитета си заради "динамичното развитие в сектора на куриерските услуги". Обявената днес сделка е подобна - настоящото ръководство на "Рапидо" ще продължи да управлява компанията поне още три години, а компанията ще остане самостоятелна като дъщерна на "Спиди" и ще се фокусира върху обслужване на електронната търговия. Дружеството ще запази името си и за клиентите няма да има промени.

"Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" е основана през 2001 г., а през изминалата година има приходи от 18,2 милиона лева.

"Спиди" АД отчита 10,4% ръст на приходите за първото тримесечие на 2018 г. до 27,4 млн. лв. Чистата печалба за периода е 2,4 милиона лева, повишение от 110,4% спрямо същия период на миналата година.