Италианската компания Teddy Group, която притежава марките за облекло Terranova и Calliope, ще отвори монобрандови магазини на своята марка Rinascimento в Русия. Това съобщи РБК, цитирайки представителя на новата марка за Русия, Татяна Минаева.

По думите на Минаева пред изданието, първият магазин на италианската марка вече е открит в търговско-развлекателния център "Европейски" в Москва. Представител на "Европейски" е потвърдил тази информация.

Отбелязва се, че марката Rinascimento планира да отвори още магазини в други градове на Русия.

Teddy Group е европейска компания, специализирана в производството и продажбата на облекла. Групата е основана в Италия през 60-те години на миналия век. Тя притежава известни в много страни в света марки, като: Terranova, Calliope и QB24 (не представена в Русия).

Монобрандови магазини на компанията работят в 80 държави, като в Италия те са 803 на брой. Оборотът на Teddy Group за 2022 г. възлиза на 671 милиона евро, което според собствените й данни, е рекорден финансов резултат за цялата история на компанията.

След началото на военните действия в Украйна, много чуждестранни марки облекло вече са напуснали Русия. През февруари "Ведомости" писа, че техните места са заети от руски търговци в областта на модата "на дребно". Според редица оценки, делът на местните компании в сферата на модата в търговските центрове в Русия е нараснал средно с 20 процентни пункта за последните две години.

Nike остава най-скъпата марка за дрехи в света

Nike остава най-скъпата марка за дрехи в света

Нарастваща популярност на спортното облекло, отбелязват авторите на изследването Brand Finance