Технологичната компания Stripe, която се оценява като най-скъпият американски стартъп, обяви официалния си старт в България, Румъния, Чехия, Кипър и Малта. Това става ясно от съобщение на компанията.

Stripe обработва милиарди долари плащания всяка година за компании като Amazon, Zoom и Just Eat. Компанията има партньорства и с фирми като Instacart и Shopify, Postmates и вече дава възможност на повече европейски предприемачи и фирми да започнат да приемат плащания онлайн от целия свят за броени минути.

Онлайн компаниите в страните, където стартира Stripe, вече могат да получат достъп до целия продуктов пакет на компанията за стартиране и мащабиране на бизнеса си в световен мащаб, включително Stripe Connect за работа на трансганични пазари, таксуване за абонаменти и повтарящи се плащания, радар за откриване и предотвратяване на измами.

"Stripe оперира в 39 държави - 29 от които са в Европа", казва Мат Хендерсън, бизнес лидер на Stripe за Европа, Близкия Изток и Африка. "Развълнувани сме от стъпването на компанията в още повече европейски страни, което ще направи плащанията и движението на парите по-бързо и не толкова сложно за всички. Доближаваме се до целта си да направим Stripe достъпен за фирми от целия континент", заяви той.

"Stripe ни позволява не само да правим еднократни плащания, но и да създадем сложни абонаментни планове и всичко това на ниска цена и много добро отчитане. Досега липсваха лесни решения за плащания за бизнеса в България. Стартирането на Stripe вече отваря възможности за много повече онлайн предприемачи, които искат да създадат онлайн бизнес и управляват плащанията онлайн лесно и сигурно", заяви Никола Томов, изпълнителен директор на Aesthetic by Science.

"Stripe много улесни приемането на пари от нашите клиенти и създаването на абонаменти - това е златен стандарт при плащанията. Гордеем се, че сме сред първите чешки технологични компании, които използват Stripe и че допринесохме за предоставянето му на всички чешки онлайн бизнеси ", казва Якуб Креджик, изпълнителен директор на Mana в Чехия.

Джон Колисън е новият най-млад милиардер в света

Новият най-млад милиардер в света е само на 26 години и от Европа

Какво е неговото състояние?