Информационната агенция Thomson Reuters съкращава 3200 работни места или 12% от служителите си, тъй като компанията има за цел да намали разходите през следващите 2 години, съобщават от компанията.

До 2020 г. медийната група, контролирана от заможното канадско семейство Томсън, планира да намали броя на офисите си с 30%, като целта е да намали капиталовите си разходи до по-малко от 8% от приходите, от 10% в момента.

Blackstone купува ключов бизнес на Thomson Reuters в сделка за $20 милиарда

Thomson Reuters продава ключов бизнес в сделка за $20 милиарда

Инвестиционният фонд може да стане един от лидерите в областта на финансовите данни

Радикалната промяна идва след като през януари компанията продаде контролен дял в доходоносния си бизнес за търговия и данни на Blackstone Group за 17 млрд. долара. Тhоmѕоn Rеutеrѕ предоставя нoвини, дaнни и aнaлизи нa бaнĸи и инвecтициoнни ĸъщи пo cвeтa, което нocи пoвeчe oт пoлoвинaтa oт гoдишнитe й пpиxoди.

За компанията работят повече от 2000 журналисти, въпреки че новините съставляват по-малко от 6% от приходите й. Засега не е ясно в кои отдели ще бъдат съкращенията.

Корпоративното подразделение, което включва и новинарската служба, отчита оперативна загуба от около 253 млн. долара през 2017 г., според годишния отчет на Thomson Reuters.

Thomson Reuters продаде част бизнеса си за $3,55 милиарда

Thomson Reuters продаде част бизнеса си за $3,55 милиарда

Става дум за поделението за наука и интелектуална собственост

Като част от сделката, Blackstone се съгласи да плаща на Reuters News най-малко 325 млн. долара годишно в продължение на 30 години.

След сделката с американската инвестиционна компания ръководителите на Thomson Reuters обявиха, че се стремят да разширят бизнеса, обслужващ юридическите, данъчните и счетоводните общности, като инвестират 2 млрд. долара в тези единици, които сега формират повече от 80% от приходите на останалата компания.