Президентът на Alibaba Group Holding Майкъл Евънс обяви плановете на компанията да инвестира в проекти на територията на Турция и да управлява операциите си на европейските пазари от тази страна. Това съобщи днес турският в-к "Дюня".

Евънс е бил приет в Анкара от турския вицепрезидент Фуат Октай. На срещата е присъствал и ръководителят на една от най-големите платформи за електронна търговия в Турция Trendyol Group, Чаглаян Четин.

Президентът на Alibaba Group е посочил, че компанията му планира реализацията на няколко големи инвестиционни проекти в Турция. По-конкретно, става дума за инвестиции в компании за облачни технологии в Анкара, както и за инвестиции в логистични проекти в Истанбул.

Евънс е отбелязал, че холдингът планира да премести центъра за управление на дейността си в Европа в Турция. Освен това Alibaba ще инвестира в производствения сектор, администрацията и компютърните технологии.

Турският вицепрезидент на свой ред е подчертал, че турската страна разглежда като "местна" всяка компания, която работи в съответствие със законите на страната, създава работни места и допринася за развитието на икономиката на страната.

Акциите на китайските гиганти Baidu и Alibaba поевтиняват: причината

Акциите на китайските гиганти Baidu и Alibaba поевтиняват: причината

Нещо се случва в Китай...