В началото на юли в сръбския град Петровац отвори врати фабриката за производство на сокове за кучета - King's Choice. Това е първата подобна фабрика в Европа и дори в света.

"Идеята за създаването на този иновативен продукт за кучета, дойде преди около четири години, а търсенето на идеални рецепти отне най-много време", казва Никола Гакович от компанията пред eKapija. От компанията провели проучване и установили, че световният пазар не предлага сокове за кучета.

"Веднага след като разбрахме това, започнахме да развиваме идеята. Създаването на рецептата ни отне много време, но с помощта на експерти (учени и технолози) смело започнахме производството на 4 юли", разказа Гакович.

Във фабриката в Петровац на Млави се произвеждат три вида сокове за кучета: сокове с вкус на малина, ананас и боровинки.

Продуктът беше представен за първи път през май на изложението Zumark в Болоня. Над 100 дистрибутори от цял ​​свят (САЩ, Китай, Русия, разбира се и Сърбия) проявиха интерес към продукта им.

"Белла България" инвестира 3 милиона лева в производсвтото на ренданг-паданг

Фабрика край Пловдив е единствената в Европа, в която ще се произвежда една от най-добрите храни в света

Инвестицията възлиза на 3 милиона лева

Производственият сектор е оборудван с най-модерни машини, които позволяват безпрепятствено производство. Заводът разполага и с лаборатория, оборудвана по най-съвременни стандарти.

След старта на производството, най-голямото предизвикателство, пред което от компанията са изправени е предлагането.

"Искаме да поставим нашия сок за кучета навсякъде, където домашните любимци са добре дошли - във всеки зоомагазин, ресторант, кафене, хотел", казва още Гакович. По думите му едно от предизвикателствата е голямата конкуренция между дистрибуторите, които доставят индустрията за домашни любимци.

В момента в завода работят седем служители, но плановете са скоро броят им да бъде увеличен и да бъдат въведени втора и трета смяна в производствения процес.

"По този начин ще осигурим непрекъснато производство 24/7. Разширяването на производството е неизбежно, защото след като завладеем сръбския пазар, ще се насочим и към други страни", споделя още Никола Гакович.

Снимка 627103

Източник: King's Choice