Веригата за търговия с мобилни телефони Handy спира работа и затваря всичките си офиси в страната. Това става ясно от официално съобщение на сайта на компанията. В него се посочва, че дружеството временно преустановява дейността си от март месец.

Преди години компанията имаше сериозно присъствие на пазара, като работеше в партньорство с "Мобилтел". Договорът на веригата с телекома е прекратен на 2 март, което е довело до затварянето на обектите й.

Запитани от Money.bg защо прекратяват партньорството, от телекома отговориха, че "причината за прекратяването засяга поверителна търговска информация и не може да бъде публично коментирана включително и от съображения, свързани със спазването на антиконкурентното законодателство".

От Мтел припомнят, че разполагат с множество собствени обекти в над 240 града из страната, с които осъществяват основната част от продажбите си.

От официалната информация става ясно, че от 12 март 2018 година претенциите за щети по мобилни устройства, купувани от Handy, ще се приемат в офисите на застрахователното дружество "Евроинс" в цялата страна.

"Уведомяваме Ви, че временно се налага и промяна в процедурите за приемане на стоки по рекламация (стоки за сервиз)", посочват от фирмата и съветват клиентите си при необходимост да се обърнат към официалните сервизи на отделните марки мобилни устройства.

"За всички устройства закупени в пакет с абонаментен план на Мтел, рекламации се предявяват в магазинната мрежа на "Мобилтел", отбелязват още от веригата.

Любопитно е, че съобщението е публикувано в сайта на компанията - handy.bg. Домейнът дълги години бе собственост на друга компания и веригата се опитваше да го придобие. През 2010 година успя да принуди собственика да спре да го ползва заради регистрираната търговска марка, а впоследствие и да го закупи.

Handy и "Мобилтел" започнаха да работят в партньорство през 2005 година, като преди това компанията имаше договор с бившата "Глобул". Веригата предлагаше възможност освен за закупуване на мобилни телефони и такава за избор на абонаментни планове към "Мтел", като в нейните обекти се правеха и плащания към оператора.