Емблематичната шведска автомобилостроителна компания Volvo Cars, обяви решението си да съкрати близо 1300 офис служители в Швеция, като част от програма за оптимизиране на разходите си.

От компанията заявяват, че ще се съсредоточат върху преобразуването на бизнеса си, акцентирайки на оптимизирането на разходите и ефективността на ресурсите. По-специално, планира се промяна на методите на работа в някои подразделения на компанията.

"В резултат на това, сега компанията обявява съкращения на около 1300 работни места за офис служители в Швеция", се казва в пубикувано днес изявление на Volvo, пише Прайм. Уточнява се, че тази цифра представлява около 6% от общия брой на служителите и работниците в Швеция.

От Volvo също така уведомяват, че в близките месеци възнамеряват да намалят разходите и да подобрят ефективността на поделенията си в целия свят, като в тази връзка ще преразгледат и намалят броя на консултантите си и съответно техните платени услуги.

Компанията Volvo, основана през 1927 г., е един от водещите в света производители на камиони, автобуси, строителна техника и двигатели. Централата й в Швеция се намира в Гьотеборг. Броят на служителите на компанията по цял свят е общо около 100 хиляди души.

Volvo ще изгради завод за електромобили в Словакия за €1,2 милиарда

Volvo ще изгради завод за електромобили в Словакия за €1,2 милиарда

Шведският производител на автомобили отваря първата нова фабрика в Европа от 60 години насам