Wizz Air открива три изцяло нови маршрута от Пловдив, съобщиха от компанията. Новината идва три дни след съобщението на конкурентната Ryanair, която обяви, че също пуска полети от и до българския град.

Wizz Air ще лети от Пловдив до Лондон, Дортмунд и Меминген. Полетите до британската столица ще са три пъти седмично, а до останалите две дестинации - по два пъти седмично. Първите полети ще бъдат в началото на ноември т.г.

Превозвачът вече лети от София, Варна и Бургас.

"Изключително сме развълнувани и щастливи да посрещнем Пловдив в нашето голямо семейство и да започнем да летим от този красив български град. Днешното разширяване на нашата мрежа допълнително подчертава ангажимента ни към местния пазар и амбицията ни да предложим на българските пътници все по-интересни и безопасни възможности за пътуване до нови дестинации както с цел ваканция, така и бизнес. Убедени сме, че нашите нови полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор. Нашият приятелски настоен екипаж вече е готов да посрещне с усмивка зад маската първите пловдивски пътници на борда на Wizz Air", коментира Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

По-рано тази седмица Ryanair обяви, че ще лети вече и до Дъблин. Компанията има линия и Пловдив - Лондон.

Ryanair ще лети между Пловдив и Дъблин

Ryanair ще лети между Пловдив и Дъблин

Два пъти седмично