Илън Мъск заяви, че Tesla ще намали доставките към Норвегия -- най-големият пазар на автомобилния производител на глава от населението, дни преди компанията да съобщи данните за продажбите си през тримесечието, предава Bloomberg.

Съобщението на главния изпълнителен директор на Tesla дойде в отговор на доклад на местните власти, според който камионите, които пренасят автомобилите, са били спирани от движение неколкократно заради неспазване на правилата.

Един от камионите дори не се е подчинил на властите и не е спрял, като в крайна сметка е причинил катастрофа и поне два автомобила Model S са били смачкани.

Смачканите Tesla

Източник: Elektrek

Смачканите Tesla

"Ясно е, че надвишаваме местния капацитет за логистика", каза Мъск, като допълни, че сигурността значи повече от няколко цифри в тримесечния отчет.

Базираният в Калифорния автомобилен производител е сменил и пристанището, до което пренася автомобилите, като изисква и повече камиони, които да транспортират колите до магазините.Норвегия е третият най-голям пазар на Tesla в света след САЩ и Китай. През миналата година приходите от страната се удвоиха до 823 милиона долара.

Tesla има проблем и с производството на масовия Model 3. Увеличаването на бройките, които слизат от поточната линия, все още се бави. До края на този месец заводът трябва да произвежда по 2 500 седана на седмица и по 5 000 в края на юни.