Дори най-богатият човек в света не винаги получава подкрепа за работните си идеи.

Основателят на най-голямата платформа за онлайн пазаруване признава, че не всички негови хрумвания, свързани с работата, се оказват добри. Ако той има идея, за която е сигурен, че ще е успешна, милиардерът трябва да получи одобрение за нея като всички останали служители, пише CNN.

Ако все пак Безос много държи да реализира свой проект без той да бъде подкрепен от екипа му, главният изпълнителен директор на Amazon има стратегия и казва:

"Искам да се обзаложите с мен за това."

По този начин той кара хората, които не са съгласни с неговата версия, да я приемат, ако изгубят облога.

Blue Origin на Джеф Безос изпраща първите туристи в Космоса в следващите месеци

Blue Origin на Джеф Безос изпраща първите туристи в Космоса в следващите месеци

Компанията завърши успешен опит с ракетата си за повторно използване New Shepard

По време на конференцията на Amazon за Изкуствения интелект Джеф Безос говори и за своята компания Blue Origin, чиято цел е да изпрати хора на Луната. Основата причина, поради която Безос иска да осъществи идеята с хора на най-близкия съсед на Земята, e защото там има изобилие от ресурси. Ледът в кратерите на Луната е много ценен, тъй като може да се използва за ракетно гориво.

"За да създадем невероятни неща в Космоса, ние трябва да използваме ресурсите оттам. Така че Луната е много добра възможност за това", добавя Безос.

По време на конференцията той е попитан дали Луната може да се превърне в дом на следващата централа на Amazon, където да се приготвят и опаковат стоки за клиентите.

"Всъщност не съм се замислял за това. Но ние ще започнем да доставяме течен азот и течен кислород. Ще бъде малка селекция , но много важна", е отговорът на най-богатия човек в света.