На пазара на смартфони днес има огромно изобилие от мобилни устройства. Много малко от тях обаче могат да издържат цял ден или дори два само с едно зареждане.

Някои телефони се отличават с голяма издръжливост само защото разполагат с гигантска батерия, но определени устройства използват други трикове, за да поддържат телефона ви включен по-дълго време – като бързо зареждане, сменяема батерия и продуктивни операционни системи, които извличат максимума от всяко едно зареждане на смартфона.

Ако животът на батерията е важен за вас, вижте следните 6 телефона, определени от изданието Business Insidеr за мобилните устройства с най-голяма издръжливост:

  1. Samsung Galaxy Note 5

Батерията с капацитет от 3000 mAh дава на Galaxy Note 5 чудесна издръжливост. Освен това смартфонът разполага с функция за бързо зареждане.

Сайтът The Verge съобщава, че Samsung Galaxy Note 5 издържа на осем часа продължително сърфиране в интернет, което е страхотно, имайки предвид големия и ярък 5,7-инчов екран.

Samsung Galaxy Note 5

Източник: GettyImages

Samsung Galaxy Note 5

  1. Nexus 6P

Този телефон също разполага с голям капацитет на батерията от 3450 mAh. Google твърди, че 6P ви позволява да провеждате нонстоп разговори по телефона в продължение на 23 часа. Nexus 6P използва USB-C за бързо зареждане, така че едно 15-минутно зареждане може да ви даде няколко часа живот на батерията.

Engadget пише, че смартфонът има значителна издръжливост на батерията, като при ежедневна употреба 6P издържа 13-часови работни дни и след това остават около 30%.

Nexus 6P

Източник: GettyImages

Nexus 6P

  1. iPhone 6s Plus

Числата не са всичко, когато става дума за батерията на телефона. iPhone 6s Plus например има сравнително малък капацитет на батерията от 2750 mAh спрямо с другите смартфони в тази класация.

Въпреки това фактът, че Apple е проектирала и хардуера, и софтуера означава, че iPhone е много ефективен при употребата на енергия. Най-новата мобилна операционна система на технологичната компания iOS 9 въведе режим на ниска консумация на енергия (Low Power Mode), който се активира, когато батерията достигне 20%, и автоматично настройва софтуера да извлече максимума от оставащото захранване в телефона. Функцията може да даде допълнителни 1-2 часа живот на батерията.

iPhone 6s Plus

Източник: GettyImages

iPhone 6s Plus

  1. Samsung Galaxy S7

Най-новият модел, представен от южнокорейския производител, разполага с голям капацитет на батерията от 3000 mAh. Издръжливостта на батерията е много добра, имайки предвид винаги включения дисплей, яркия екран и цялостната отлична производителност.

В отзива си Tech Radar твърди, че Galaxy S7 е издържал от 7:00 ч. сутринта до полунощ, като през деня са правени интензивни бенчмарк тестове, играене на игри, стрийминг на музика и „други дейности”. След тази натоварена програма останалият живот на батерията е бил 15%.

Можете да използвате и бързото зарядно устройство за S7, за да получите бързо захранване.

Samsung Galaxy S7

Източник: GettyImages

Samsung Galaxy S7

  1. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung получи високо одобрение за батерията на Galaxy S7 Edge. Компанията не дава оценки за живота на батерията, но от опит може да се съди, че капацитетът от 3600 mAh е доста внушителен.

От PCMag споделят, че животът на батерията е издържал на 10-часов видео стрийминг на LTE мрежа, по което прилича на мощната батерия на Nexus 6P.

Както и при обикновената версия Galaxy S7, така и при Edge можете да използвате бързото зарядно устройство.

Samsung Galaxy S7 Edge

Източник: samsung.com

Samsung Galaxy S7 Edge

  1. Motorola Droid Turbo 2

Смартфонът разполага с гигантски капацитет на батерията от 3760 mAh, която според компанията дава 48 часа издръжливост при „смесена употреба”.

Това е доста амбициозна оценка, но CNET пише, че батерията „не само ще издържи, докато си легнете, но и все още ще има значителен живот следващата сутрин”.

Телефонът разполага и с бързо зареждане, както и повечето премиум Android смартфони, но тук това е по-скоро необходимост, тъй като обикновеното зареждане отнема доста дълго време за толкова голяма батерия.

Motorola Droid Turbo 2

Източник: motorola.com

Motorola Droid Turbo 2