Повечето от нас гледат на алкохола като на незаменим атрибут на празника и доброто настроение. Някои алкохолни напитки обаче струват толкова много пари, че заслужават по-сериозно отношение.

Има алкохолни напитки, толкова скъпи, че е по-лесно да си купите кола или дори апартамент, отколкото да ги опитате. Често тези напитки принадлежат на много заможни хора, които ги третират по съвсем различен начин от обикновените хора.

По-долу ще разкажем за 7-те най-скъпи алкохолни напитки в света.

7. Château d"Yquem 1811 година

Скъпото вино се сервира в най-луксозните ресторанти. Богатите хора са готови да похарчат много пари за това, за да впечатлят приятелите или колегите си.

И така, бутилка вино от Château d'Yquem от 1811 г. ще струва $130 000. Това сладко вино е създадено по време на Наполеоновите войни. Смята се за най-скъпото вино в света.

6. Коняк Croizet 1858

Този коняк е друга легендарна напитка, която загатва, че историята на напитката е толкова важна, колкото и нейният вкус. Конякът е направен от една единствена реколта грозде от 1858 година. Това бренди е високо ценено от експерти и колекционери по целия свят. Бутилка от този коняк струва 150 000 долара.

5. Armand de Brignac Midas

Шампанско Armand de Brignac Midas е стойност 215 000 долара за бутилка и се прави по секретна рецепта. Освен това високата цена се дължи и на факта, че напитката се продава в огромна златна бутилка. Това е най-скъпото шампанско в света.

4. Dalmore 62

Шотландското уиски е популярно в целия свят, а Dalmore 62 не прави изключение. Уискито от тази реколта струва 250 000 долара на бутилка. В света има само 12 от бутилки от серията и по този начин купувачът получава една от най-ексклузивните напитки в света.

3. Diva Vodka

Ако напитката се нарича "Diva", тогава би било странно да се получи нещо обичайно. В този случай обаче купувачите не са разочаровани. Цената на една бутилка е 1 000 000 долара.

2. Коняк Henri IV Dudognon Heritage Cognac

Бутилка от това бренди изглежда така, сякаш току-що е извадена от средновековната изба на кралския замък. Конякът Henri IV Dudognon Heritage Cognac е синоним на успеха. Много малко хора могат да си позволят да опитат тази напитка. Цената на една бутилка е 2 000 000 долара.

1.Tequila Ley.925

Мнозина отнасят текилата като напитка, която може да се пие, докато лежите на плажа някъде на океана. Затова те с изненада биха научли, че именно текилата се е превърнала в най-скъпата алкохолна напитка в света. Самата изключителна бутилка с 6000 диаманта също добавя стойност на напитката. Като цяло бутилка текила струва $ 3 500 000.

Досега никой не е решил да купи Tequila Ley.925 заради високата й цена. Но купувачът несъмнено ще получи за парите си най-ексклузивната и необичайна напитка в света.