В началото на април интернет гиганта Yahoo обяви, че ще продава основния си бизнес заради трудното финансово положение, в което се намира. Всички инвеститори с интерес към придобиването му трябваше да изпратят своите първоначални оферти до 11 април.

Малко повече от 3 месеца по-късно обаче ясен купувач на Yahoo още няма, а компанията продължава да отчита слаби резултати.

Тримесечната печалба на корпорацията е спаднала малко под очакванията на Уолстрийст, стана ясно от финансовия доклад на фирмата, представен в понеделник и цитиран от Reuters.

Компанията отчита печалба от 9 цента на акция при прогнози за такава от 10 цента.

Потенциалните купувачи оценяват Yahoo на $2 - 3 милиарда

Потенциалните купувачи оценяват Yahoo на $2 - 3 милиарда

Компанията се надяваше да получи доста повече

Заедно с това от ръководството на Yahoo обявиха, че ще отпишат 482 милиона долара от стойността на едно от най-големите си придобивания – платформата за споделяне на снимки и клипчета Tumblr. През 2013 г. интернет фирмата сключи сделка за 1,1 милиарда долара за купуването й.

Преди време се заговори, че американските телекомуникационни компании Verizon Communications и AT&T са в края на третия финален рунд от преговорите за придобиването на основния бизнес на Yahoo. След време обаче тези слухове поотшумяха и към момента няма яснота дали наистина някоя от тях ще бъде новият собственик на интернет корпорацията.

Успоредно с това се появиха и коментари за възможно сливане на Yahoo със социалната мрежа Twitter. Дали официални разговори между ръководствата на двете компании наистина е имало обаче все още не е потвърдено.