Авиокомпания "България Еър" временно преустановява полетите по редовната си линия София - Тел Авив - София. Това съобщиха от компанията. Поводът е ескалацията на напрежението на територията на Израел през последните седмици задълбочаващия се военен конфликт.

От националния превозвач посочват, че основен приоритет е гарантирането на безопасността на пътниците и екипажа, а "усложняването на обстановката в Израел води до значителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив".

Всеки отделен полет до Израел ще подлежи на предварителна преценка и потвърждение на застрахователното покритие, като усложнената ситуация прави невъзможно получаване на необходимото разрешение за извършване на полетите.

"България Еър" информира пътниците за промяната по техните резервации и издадени билети. Отмяната на полетите се налага поради независещи от авиокомпанията причини, възникнали в условията на извънредни обстоятелства и вследствие на военната конфронтация в Израел.

При вземане на решенията за отмяна на полетите от/до Израел, са съобразени разпоредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и приложимите регламенти на ЕС и международни договори.

Над 40 авиокомпании отмениха полети до Израел - кои са европейските превозвачи

Над 40 авиокомпании отмениха полети до Израел - кои са европейските превозвачи

42% от всички планирани полети до и от Тел Авив са били отменени в началото на седмицата

Засегнатите пътници могат да направят безплатна промяна на датите по всички закупени билети за пътуване от/до Тел Авив в срок до една година.

"Бихме искали да уверим всички наши пътници, че авиокомпания "България Еър" следи отблизо развитието на ситуацията, препоръките на държавните власти, и след взискателна оценка на риска ще Ви информира допълнително за възможностите за пътуване", казват от авиопревозвача.