BILLA България започва поетапно оборудване на своите обекти със специализирана мониторинг система, която ще оптимизира използването на битова вода в магазинната ѝ мрежа. Благодарение на иновативната IoT технология, търговската верига ще осъществява постоянен контрол на водопреносните мрежи, като целта е до 2027 г. всички обекти да бъдат свързани към нея. След внедряването на автоматизираната система, се очаква компанията да намали изразходването на вода с 15% на годишна база.

Този устойчив проект е част от програмата на BILLA за максимално ефективно използване на ресурсите по време на работния процес. Всички обекти на веригата в страната вече разполагат с изцяло автоматизирани системи за управление на потреблението на електроенергия, отопление и климатизация. С тяхна помощ компанията е намалила консумацията на електроенергия с 10% на годишна база. Общата инвестиция на търговската верига за специализирани системи за контрол на ресурсите надхвърля 1.5 млн. лв.

"Зелени заедно"

е общ проект на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Научете повече тук:

zelenizaedno.bg

Програмата за устойчивост на BILLA включва още изграждането на фотоволтаични системи, въвеждането на енергоефективни хладилни инсталации, оборудване на обектите с LED осветление и замяна на хартиените етикети с дигитални такива във всички 158 магазина на веригата в страната.

Енергийната ефективност е един от основните стълбове в цялостната стратегия на BILLA за устойчиво развитие, в която компанията инвестира усилия и средства от години. Като част от REWE Group, BILLA България е ангажирана и с постигането на две амбициозни цели - ограничаване на парниковите емисии с 30% до 2030 г., спрямо нивата от 2019 г., и постигането на пълна климатична неутралност до 2040 г.

"Зелени заедно" показва добрите примери и важните съвети - всичко, което трябва да знаем по пътя към по-природосъобразно съществуване, работа и правене на бизнес. Проектът се осъществява с подкрепата на Кауфланд България, UniCredit Bulbank, Cargotec, RÖFIX, Insaoil, GreenPoint Logistics, Toki.bg, Инвестбанк, BILLA България.