Британската енергийна компания EnQuest въвежда две офшорни находища в експлоатация, като целта е да произвежда 500 милиона барела петрол.

Енергийна компания от Обединеното кралство планира да започне сондиране за петрол в Северно море, което очаква да бъде най-големият добив на петрол там през последните 20 години, съобщи Euronews.

Наскоро тя получи лиценз за сондажи в Северно море. Решението беше противоречиво след като пренебрегна предупрежденията на учени и ООН, призоваващи страните да спрат разработването на нови ресурси от изкопаеми горива, на фона на изменението на климата.

За петролното находище на Equinor Rosebank в Северно море беше дадено миналия септември зелена светлина за сондиране за очакваните 350 милиона барела петрол.

Дъщерното дружество на EnQuest- EnQuest Heather, през февруари лиценз, който беше сред 24-те нови, получили зелена светлина.

Колко да очакваме да поскъпне бензинът при 100 долара за барел петрол?

Колко да очакваме да поскъпне бензинът при 100 долара за барел петрол?

Зареждането през лятото вероятно ще ни излезе "по-солено"

Въпреки, че енергийните компании са под натиск да намалят производството на петрол и газ и да увеличат инвестициите във възобновяеми източници, главният изпълнителен директор на Shell Wael Sawan наскоро коментира, че светът все още "отчаяно се нуждае от петрол и газ". Развитието на проекти за възобновяема енергия изостава.

Международната агенция по енергетика пък прогнозира, че търсенето на петрол трябва да се срине с три четвърти през следващите три десетилетия, за да достигне нетно нула до 2050 г.

Правителството на Обединеното кралство твърди, че страната "все още разчита на петрол и газ за повечето си енергийни нужди".

По изчисления на правителството на Обединеното кралство щ, новите лицензи за нефт и газ ще помогнат за осигуряването на 200 000 работни места и милиарди данъчни постъпления и страната трябва да бъде прагматична при прехода си към нулеви емисии.