Английските авиолинии EasyJet водят преговори с авиационните регулатори в Европейсия съюз (ЕС) за възможността да преместят централния си офис от Великобритания в континентална Европа. Това се твърди в доклад на Sky News.

Според информацията главният изпълнителен директор на компанията Каролин Мак Кал води разговори на високо ниво с властите в няколко членки на Европейския съюз (ЕС). Според запознати мнението на ръководството на EasyJet е, че подобни действия са “почти неизбежни след референдума”.

В имейл, изпратен от авиолиниите до Business Insider, се посочва, че EasyJet “нямат планове да се местят от Лондон, който е техният дом от 20 години”.

Ще поскъпнат ли евтините самолетни билети в Европа след „Брекзит”?

Ще поскъпнат ли евтините самолетни билети в Европа след „Брекзит”?

Бизнесът на нискотарифните авиокомпании ще бъде поставен пред изпитание

Въпреки това от английската корпорация признават, че са в процес на получаване на сертификат за операциите им в ЕС. ОТ Sky News твърдят, че този документ им е необходим, за да преместят централата си в друга европейска държава.

Според официалната позиция на компанията нейното ръководство лобира пред британския парламент и европейските власти, за да се запазят досегашните условия за опериране на британските авиолинии в ЕС.